Lindabról

logo

A Lindab alapítói 1959-ben egy kis bádoglemez-gyártó műhely működését indították el a svédországi Lindhultban. A műhely működését később áthelyezték Båstadba, amely Svédország déli részén, a Bjäre-félszigeten helyezkedik el. A Lindab azóta a világ különböző részeire kiterjesztette tevékenységét, és jelenleg 31 országban, több mint 125 helyszínen képviselteti magát. Világszerte érdekeltségekkel bíró nemzetközi cégcsoport építőipari termékeket és épületrendszereket fejleszt, gyárt és forgalmaz finomacéllemezből a Ventiláció és Profil üzletágakban.

A Profil üzletág az építőipari termékekre koncentrál, kínálata a szerkezeti komponensek széles választékától a könnyûszerkezetes acél épületrendszerekig terjed, amelyek ipari és lakossági céloknak egyaránt megfelelnek.

A Ventiláció üzletág a légtechnika termékeire koncentrál, kínálata a ventilációs komponensektől a komplett beltéri klimatizációs megoldásokig terjed.

A Lindab cégcsoport forgalma 2012-ben 6 656 millió svéd korona volt, amely 31 ország, hozzávetőleg 4 300 dolgozója valósított meg. Székhelye a Bastad közelében található Grevie-ben van, Svédország gyönyörű Bjäre félszigetén. A teljes 2012-es értékesítés földrajzi megoszlása: Skandinávia – 45%, Közép- és Kelet-Európa, valamint korábbi szovjet tagállamok – 23%, Nyugat-Európa – 29%, egyéb piacok – 3%.

A Lindab tőzsdére bevezetett cég, a stockholmi OMX skandináv tőzsdén tartják nyilván, LIAB néven. Főrészvényeseink a Ratos, a Sjätte AP-fonden és a Skandia Liv.

lindabrol

 

Termékeik az egész világon ismertek, számos közülük piacvezetõ. Széles termékkínálatot nyújtunk ereszcsatorna-, tetõfedõ-, könnyûszerkezetes-, tetõbiztonsági rendszerekbõl, acél csarnokrendszerekbõl, valamint ipari- és garázskapukból.

Termékkínálat .pdf anyaga innen letöltehtő.


Termékeik horganyzott acéllemezbõl készülnek, mûanyag külsõ bevonattal ellátva, ami tökéletes védelmet nyújt a külsõ környezeti körülményekkel és idõjárási viszontagságokkal szemben. Az acél síklemez kiváló tulajdonságainak köszönhetõen a Lindab termékek megfelelnek napjaink szigorú környezetvédelmi elõírásainak.

Rólunk

A dédnagyapa még 1922-ben váltotta ki az iparengedélyt és alapította meg az első bádogos társaságot Székesfehérváron.

Az Aliquander család bádogosipari vállalkozása 2022. évben 100 éves jubileumi évfordulóját ünnepli!!!
 

Megnézem

Köszönjük, hogy minket választott!