ENKE-WERK termékek

Az Enke több, mint nyolc évtizede a tetők és padlók, valamint a fémlemez fedések specialistája. Az Enke céget a kis kézműves üzemek és az olyan nagy ügyfelek, mint a nemzetközi autóipari cégek, egyaránt professzionális felújítási partnernek tekintik. Időközben az Enke Németország hazai piacán kívül Európa nagy részén is ismertté vált hosszú élettartamú, és könnyen bedolgozható termékei révén, immár sok országban épített fel hatékony kereskedői hálózatot. Az alábbiakban a cég termékeiről talál információkat, felhasználási útmutatókat és biztonsági adatlapokat – melyeket egyszerűen, kényelmesen tölthet le.

Termékválaszték:

- bádogragasztási termékek
- falkoronák
- ablakpárkányok / párkányok
- attikák
- homlokzatok (csak kiegészítő síkbeli rögzítéshez)
- tömítő / bevonó termékek
- lapostetőkhöz
- garázsokhoz és trafóházakhoz
- erkélyekhez és teraszokhoz
- padlókhoz
- tömítő és ragasztó masszák
- tisztítószerek
- tartozék

Az ENKOLIT bitumenalapú, plasztikus simító- és fémlemez-hidegragasztó massza, mely kitűnő tapadási tulajdonságokkal rendelkezik falazatokon, beton, cink, réz, aluminium, acél és fa felületeken.

Attikalefedések, ablakpárkányok, falburkolatok, oromszegélyek, ereszlemezek és egyéb fémburkolatok ragasztására kiválóan alkalmas.

Aljzat:
Az aljzat lehet beton, falazat, kő, rétegelt falemez, fa, szálcement, pala, műgyantával ragasztott forgácslap. Fontos: az aljzatnak szilárdnak, tisztának kell lennie és nem lehet egyenetlen. Egyenetlen aljzatot előbb ki kell egyenlíteni. Laza, homokos aljzatot (pl: terméskő) Enke Universal-933 kellősítővel kell kezelni. Műanyag bevonatú fém szerkezetek esetében ellenőrizni kell az összeférhetőséget.
 
Bedolgozási hőmérséklet:
Az Enkolit feldolgozási hőmérséklete +5°C és 50°C között ideális. +5°C alatt az Enkolitot elő kell melegíteni és állandó +5°C feletti hőmérsékleten kell tartani. Fontos: az Enkolittal ragasztandó anyagoknak is +5°C és 50°C közötti hőmérsékletűeknek kell lenni. +110°C-ig nem folyik ki a ragsztófúgákból!
 
Felhordás, anyagszükséglet:
Az Enkolit felhordása teljes felületen Enke fogazott glettvassal történik. A felhordás egyirányú legyen, hogy a fémlemezek felhelyezése és ragasztása során a levegő könnyen el tudjon távozni. 30 cm-nél szélesebb ragasztófelület esetén az Enkolitot mindkét oldalra fel kell hordani. Egyenletes aljzat esetén az anyagszükséglet 2-3 kg/m2. A ragasztandó részek nyomással történő illesztése az Enkolit felhordása után azonnal de legkésőbb 60 perc múlva történjen meg.
 
Munkavédelem:
Ipari füstgázok, sós ill. tengervízzel szemben és a vörösalgának is ellenáll. Ráadásul gombaölő hatású. Szagképződés lehetséges - ezért ne használjuk beltérben!

A biztonsági adatlapon megadott utasításokat be kelltartani! Hamarosan Innen letöltheti!

AZ ENKOLIT MEGRENDELHETŐ ÜZLETÜNKBEN ÉS A WEBSHOP-ban!!!

Rólunk

A dédnagyapa még 1922-ben váltotta ki az iparengedélyt és alapította meg az első bádogos társaságot Székesfehérváron.

Az Aliquander család bádogosipari vállalkozása 2022. évben 100 éves jubileumi évfordulóját ünnepli!!!
 

Megnézem

Köszönjük, hogy minket választott!